(VIDEO) Štrajk se nastavlja: Radnici Olipa ogorčeni, traže svoja prava!

Redakcija portala Crna-Hronika ekskulzivno vam donosi trenutno stanje ispred firme Olip u Travniku gdje radnici traže svoja prava.

Njihov izvještaj prenosimo u cijelosti.

Ovo je firma Olip d.o.o Travnik. Proizvodnja obuće gdje jedan radnik za svoju jednu platu, ne može da kupi jedan par prozvedenih cipela.

Ovo su radnici koji nakon dugog niza godina, bez ikakvog povećanja plata više nemaju nikakvog izbora izuzev štrajka.
23.09. čitav dan smo proveli ispred firme gdje smo od strane direktora i pojedinih šefova čitav dan zastrašivani otkazima ako se ne vratimo na radna mjesta. Sindikat koji plaćamo je na strani uprave firme, to je sad jasno svima. Dole sindikat!

Tražimo minimalno povečanje plate bar za 100 KM. Ne daju! Prosjek plata je negdje oko 450 KM. Firma posluje vrlo dobro te su sa svojim financijskim izvještajima bili među 5 najboljih firmi u BiH 2018 godine. Danas nastavljamo sa štrajkom, ovo postaje naša svakodnevnica.

Za danas je rečeno majstorima i šefovima da ukoliko izađemo na ponovni štrajk bićemo istjerani iz kruga firme a potom otkaz. Zar ovo da sutra čeka našu djecu? Mi smo krivi što smo radnici i hoćemo da živimo od našeg rada.

Koliko je ovakvih firmi u BiH?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79