(VIDEO) Strastvena bajkerica: Jedna od najboljih studentica u BiH nigdje bez svog motora

Irna Peco je jedna od najboljih studentica u Bosni i Hercegovini i strastvena je bajkerica. Motocikl svakodnevno koristi kao prevozno sredstvo, pa i za odlazak na fakultet putujući od Počitelja do Mostara. Sebe smatra osobom koja ruši stereotipe, pa i onaj da je motociklizam rezervisan samo za muškarce i da su bajkeri huligani.

Peco, koja je jedna od najboljih studentivca u Bosni i Hercegovini, za N1 je govorila o motivima da sebi kupi motocikl i kako je na to reagovala njena porodica, prijatelji i poznanici.

Kako je kazala, motocikl je za nju najprihvatljivije prevozno sredstvo. Peco je istakla da je imala saobraćajnih nezgoda, s tim da je jedna od njih bila ozbiljnija. Podsjetila je da nikada nije dovoljno pažnje dok se vozi s motociklom.

Kao razlog za kupovinu motora je navela sljedeće:

“Još kao dijete kada bih vidjela motore, vidjela koliko su atraktivni, onda sam se zaljubila u motore. Kada sam dobila priliku da sebi priuštim motor, odmah sam ga kupila”.

Peco je upozorila da je motocikl po sebi opasan. Ukazala je na to da su se i njeni roditelji “nećkali da li da kupi prvi motor”.

“Roditelji su se vremenom navikli. Iskreno nikada mi nisu branili. Poručili su mi: sine čuvaj se”, rekla je.

Između ostalog, željela je poručiti da “bajkeri nisu huligani i mafijaši”, ali da naravno da “nisu svi zlatni”. Zapravo, prema njenim riječima, namjera joj je bila ukazati da među bajkerima postoje različiti tipovi ljudi.

Peco je naglasila da mnogo putuje sa svojim motociklom različitim povodima, a jedan od njih svakako jesu motorijade koje se dešavaju tokom cijele godine. Zatim je dodala:

“Ako neko želi sebi priuštiti motocikl, toplo preporučujem da ga kupe”.

Izrazila je želju da bude dio Oružanih snaga Bosne i Hercegovine jer samtra da taj poziv odgovara njenom karakteru i načinu života.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79