(VIDEO) Strastveni planinar i premijer: Fadil Novalić čestitao Dan državnosti sa Maglića

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić čestitao je Dan državnosti građanima BiH sa planine Maglić – najvišeg vrha u BiH.

Novalić je inače strastveni planinar i nerijetko objavljuje videe sa raznih destinacija u BiH, a danas je snimljen dok visoko podignuto drži plavo-žutu zastavu koja se vijori.

“Ljepote Maglića nikada nije dosta. Planina sa najvišim vrhom, kapa Bosne i Hercegovine. Tu sam danas postavio zastavu jer zaslužuje da se vijori na svakom pedlju jedine nam Domovine. Volim ovu zemlju. Ne dam domovinu. Svima onima koji Bosnu u srcu nose i koji je doživljavaju svojom zemljom želim sretan 25. Novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine”, napisao je Novalić uz objavljeni video.

Današnji dan, 25. novembar, obilježava se kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Na taj dan 1943. godine na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu obnovljena je bh. državnost te osigurana ravnopravnost njenih naroda, kao i ravnopravnost RBiH unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.

Ljepote Maglića nikada nije dosta. Planina sa najvišim vrhom, kapa Bosne i Hercegovine. Tu sam danas postavio zastavu…

Posted by Fadil Novalić on Thursday, 25 November 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79