(VIDEO) Suad Bešlić, čovjek koji pravi vatrogasna kola svjetske klase i borac za Kalesiju bez korupcije

Nova epizoda dokumentarnog TV serijala posvećana je Kalesiji i njenim ljudima. Centralna priča je o povratniku iz dijaspore Suad Bešliću, kojem lokalni moćnik nije dozvolio da napravi fabriku u rodnom mjestu. Napravio ju je u susjednim Živinicama i sada ide u političku borbu za načelnika Kalesije.

Centralna priča u novoj epizodi dokumentarnog TV serijala „Nacionalna klasa“ je o Suadu Bešliću, povratniku iz Njemačke, koji razvija vrlo uspješno svoj privatni biznis u BiH. U Njemačku je otišao tokom rata kao teško ranjeni borac Armije RBiH i tamo se školovao za mašinskog konstruktora.

Nakon uspješnog razvoja karijere u Njemačkoj, vraća se u rodnu BiH, gdje pokreće fabriku za proizvodnju vatrogasnih vozila svjetske klase.

U „Nacionalnoj klasi“ Bešlić pojašnjava svoj životni put, ali otvoreno govori o problemima sa kojim se suočio u zemlji punoj korupcije i bahatnosti lokalnih vlasti, te zašto se opredijelio da na predstojećim lokalnim izborima bude kandidat za načelnika Kalesije.

SDA Kalesija: Načelnik Sead Džafić javno priznao da želi raditi nezakonito

U epizodi posvećenoj Kalesiji imamo i priču o najstarijoj privatnoj kovačnici u BiH, koju već četri generacije drži porodica Bešić, te priču o izvornoj muzici ali i kulturi u Kalesiji.

Službena putovanja na račun Općine Kalesija: Jelo se i pilo za 2.000 KM, plaćale se i saobraćajne kazne

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79