(VIDEO) Suada iz Brčkog proganjaju reketaši. Mercedesom se zabio u njih

Redakciji portala Crna-Hronika dostavili su video zapis kojeg kojeg je snimio Suad Š. iz Brčkog koji već duže vrijeme ima problema sa lihvarima i reketašima.

Kako doznajemo već jednom mu je zapaljena porodična kuća u Brčkom a sada su ga kriminalci pronašli i u Njemačkoj u kojoj radi kako bi prehranio svoju porodicu.

Nakon “ganjanja” na parkingu, Suad je pokušao pobjeći grupici muškaraca koji su mu prvenstveno prepriječili put, pa onda razbili prednje staklo automobila. Nakon toga, Suad se Mercedesom zabio u njihovo putničko vozilo marke Audi model A6.

Sve vrijeme je snimao telefonom, pa kao i svoj bijeg prema njemačkoj policiji.

Pogledajte video.

 

Lihvarstvo ili zelenaštvo ili bankarstvo je izraz pod kojim se u najširem smislu podrazumijevaju ekonomski odnosi ili pravni poslovi komercijalne prirode (kupoprodaja ili zajmovi), pri čemu jedna od strana zloupotrebljava nečiji težak ekonomski položaj.

U užem smislu se pod time podrazumijeva davanje zajmova uz neuobičajeno visoke kamate, uključujući i one koje predstavljaju kršenje zakona. U potonjim uvjetima se koristi izraz kamatarenje.

„Lihvarstvo“je krivično djelo propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom iz člana „Udruživanje radi činjenja krivičnog djela“ iz člana 340, a u vezi sa krivičnim djelima „Iznuda“ iz člana 295. i „Lihvarstvo“ iz člana 298. KZ F BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79