(VIDEO) Sukob u NSRS: ‘Stanivuković je radnicima davao platu od 330 KM’ – ‘Denise, Hitler je za većinu Nijemaca onomad valjao’

Na zasjedanju narodne skupštine RS posebnu pažnju je izazvala rasprava mladih poslanika SNSD-a i PDP-a Denisa Šulića i Draška Stanivukovića.

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini RS-a Denis Šulić rekao je da radnici iz ovog entiteta ne odlaze zbog države, nego zbog poslodavaca koji štede na njima da bi sebi obezbijedili skupocjene automobile, kuće i putovanja.

“Imali smo priliku da čujemo kako gazde u RS pričaju – visoki su porezi na platu, pa ćemo smanjiti platu radnicima da bi mi mogli voziti automobil od 100.000 KM, imati kuću od četiri miliona KM, ići na ljetovanja i zimovanja”, rekao je Šulić sinoć u Narodnoj skupštini replicirajući poslaniku PDP-a Drašku Stanivukoviću.

Navodeći da je javnost upoznata o tome da je narodni poslanik PDP Draško Stanivuković radnicima davao platu od 330 KM, Šulić je konstatovao da je licemjerno pričati o visokim platama, a imati firmu u kojoj su dva radnika prijavljena na četiri sata i primaju platu od 330 KM, prenosi Oslobođenje.

“Ne možete onda ustati i pričati da su niske plate. Zašto u toj firmi plate nisu bile 1.500 KM?

Zašto na taj način niste zaustavljali odlazak mladih i bili primjer kako se zaustavlja odlazak”, upitao je Šulić.

U videu koji je Šulić objavio na svojoj Facebook stranici možete vidjeti njegov dio rasprave.

U međusobnoj paljbi Stanivuković nije ostao dužan mladom poslaniku iz SNSD.

“Vi ste sluga, a a ja sam rob, koji se bori za dobrobit ovog naroda. A vi ste dobrovoljno kao mlad čovjek pristali da budete sluga krupnom kapitalu,” rekao je Stanivuković navodeći da se “u ovoj zemlji radnici ne drže, kao što je to rekao Šulić govoreći o platama zaposlenih u Stanivukovićevim firmama”. On je naveo da se jedino drže članovi SNSD-a. “Niste rekli koliko para treba velikim vođama sa agapeima, avionima, kamionima, dvoranama i svim drugim stvarima. I ako će zavisiti dvije plate koje ću ja dati da mladi odlaze. Ja znam da se vi trudite da budete potpredsjednik, da šefa impresionirate, ali Denise, potpuno Vam je pogrešna meta. Upamtite, Hitler je za većinu Nijemaca onomad valjao. Danas neki vaši idoli za vas valjaju, ali su vam pogrešne vrijednosti”, rekao je između ostalog Stanivuković.

Inače, u narednom videu možete vidjeti kako je dio ove rasprave “upakovala” u promo video ekipa koja radi za Stanivukovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79