(VIDEO) Svađa na obilježavanju 27. godišnjici stradanja

Polaganjem cvijeća na mjesto tragedije u ulici Ferhadija danas je obilježena 27. godišnjica stradanja 26 civila, koji su, čekajući u redu za hljeb, likvidirani od minobacačke granate bačene s položaja VRS.

Pogledajte svađu “starog i novog” udruženja civilnih žrtava rata.

 

U trenutku kad je trebala da se obrati Senida Karović, predsjednica Unije civilnih žrtava rata, prišla joj je Sanita Imamović, predsjednica Udruženja civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo, koja joj nije dozvolila da se obrati. Sukob, podsjetimo, traje od februara ove godine, kada je Udruženje koje predvodi Imamović istupilo iz Unije, a Karović i kolege optužilo da djeluju samo u svom interesu, a nikako u interesu civilnih žrtava rata.

Imamović je, vidno uzbuđena, uzela mikrofon, nije dopustila Karović da govori i pitala je gdje je Edin Forto (premijer KS, op.pr.). Situacija bi eskalirala da nije reagirao kantonalni ministar rada i socijalne politike Malik Garbija koji je sklonio Sanitu Imamović, prenosi Radiosarajevo.

(VIDEO) Potraga za šestogodišnjakom iz Begovog Hana nastavljena i danas

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79