Video/Sve izgubili u poplavama: Par hiljada KM porodicu Mrkaljević iz Tuzle dijeli od toplog doma prije zime

Par hiljada konvertibilnih maraka porodicu Mrkaljević dijeli od toplog doma prije jeseni i zime. Nakon što su kao podstanari u julu ove godine izgubili sve u nezapamćenom nevremenu koje je pogodilo grad i naselje Šljivice u Tuzli, sada zahvaljujući dobrim ljudima imaju skoro dovršen vlastiti krov nad glavom.

Podjećamo, Misad Mrkaljević je demobilisani borac koji nema stalni radni posao, ako i zaradi neki dinar to je od dnevnice koju zaradi na pijaci ali pod uslovom da tog dana za njega ima posla. Za 10 godina koliko živi sa porodicom u Šljivicama na Paša Bunaru, tri puta gubili su potpuno sve u poplavama koje svi pamtimo i dan danas, i nanovo se kućili.

Da njihova vlastita kuća potpuno bude useljiva potrebno je vrlo malo i pomoć dobrih ljudi jer on i supruga nemaju skoro pa nikakva primanja a školuju i maloljetno dijete.

Za sve ono što je do danas urađeno da usele u jednu sobu vlastite kuće, zaslužni su mnogi, dobri, obični ljudi, privrednici, kao i UG “Venus Amica” iz Tuzle koje se bavi humanitarnim radom.

Opširnije u videu…


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79