(VIDEO) Taksista izvukao mušteriju iz automobila i ostavio da leži na cesti

Internetom kruži snimak taksiste iz Maribora, Slovenija, koji je iscrpljenog muškarca ostavio da leži na ivici puta.

O incidentu je obaviještena i policija, koja je muškarca odvela do obližnje kuće. Za sada se ne čini da je riječ o prekršaju ili krivičnom djelu, ali još uvijek prikupljaju informacije o incidentu, piše 24ur.

Njegov čin uznemirio je javnost, a reagovala je i udruga ‘Humanitarček. Bez obzira na uzrok, niko ne zaslužuje da se prema njemu ovako postupa”, naglasili su.

Incident je snimio specijalista urgentne medicine dr. Andrej Hohnec.

“Sve što nam nije u redu. Dovezli, ostavili na putu. Odvezli. Gospodin legao. Otišao u pomoć, obavijestio policiju”, napisao je.

Iz policije su također potvrdili da su primili prijavu. “Policija je dolaskom na lice mjesta uočila muškarca na tlu ispred kapije od parkinga i otpratila ga do stana na njegovoj obližnjoj adresi”, objasnili su iz PU Maribor.

Uz sve prikupljene prijave, policijski službenici do sada nisu utvrdili znakove prekršaja ili krivičnog djela, ali i dalje prikupljaju prijave vezane za događaj.

Incident se dogodio u Novoj vasi.

Od taxi službe Cammeo 24ur je zatražio objašnjenje u vezi sa ponašanjem njihovog taksiste, ali njihov odgovor još nisu dobili.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79