(VIDEO) Taksistkinja i revizorka poručuju: Ključ uspjeha je vjerovati u sebe

Nema tog posla koji ne bih radila, niti prepreke koju ne bih mogla savladati, kaže Amra Beha, 25-godišnjakinja koja vozi taksi, a s kojom smo razgovarali povodom, 8. marta, Dana žena.

Iako nije lako biti žena u ovom poslu Beha ističe da su je građani Sarajeva s oduševljenjem prihvatili.

– Danas je teško biti žena čime god da se bavite, morate uskladiti posao i porodicu što je jako teško – ističe ona.

Iako je riječ o tzv. muškom poslu kaže da nije imala problema pri zaposlenju, naprotiv.

– Stvar je vrlo jednostavna, one žene koje žele biti uspješne i zarađivati, a ne da im se sve servira na tacnu one budu uspješne bez obzira o kojem je poslu riječ. Ljudi su oduševljeni kad vide mladu ženu kako vozi taksi – kaže Beha.

Slično mišljenje ima i Sabina Deljkić koja radi kao revizor u GRAS-u. Kaže da je posao odličan i veoma zanimljiv, a ima i veliku podršku kolega.

Putnici me uvijek s osmjehom dočekuju, nisam do sada imala nikakvih neugodnosti, naprotiv, svi su susretljivi – ističe Deljkić.

Uz čestitku 8. marta, svim žanama, poručile su da je ključ uspjeha vjerovati u sebe prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79