(VIDEO) Teška nesreća na A1 u kojoj su učestvovala četiri automobila: Dijelovi rasuti po putu, otpali i točkovi

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u jutarnjim satima na autoputu A1 na dionici puta Podlugovi-Sarajevu u kojoj su učestvovala čak četiri putnička automobila.

Saobraćaj na navedenoj relaciji se odvija usporeno i jednom saobraćajnom trakom. Zbog saobraćajna nezgoda koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Kakanj-Lašva (poslije petlje Kakanj) saobraća se usporeno, zaustavnom trakom piše Crna-Hronika.

Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta, a kako nam šalju čitatelji našeg portala, dijelovi automobila rasuti su po autoputu, a nekim su čak otpali i točkovi.

Ovu informaciju potvrdili su i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Povrijeđeno jedno lice. Nesreća se dogodila u 6:45h. Učestvovala četiri automobila” – potvrdili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Pogledajte video klipove koje su poslali čitatelji našeg portala.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Također zabilježena je i saobraćajna nesreća u mjestu Malešići.

I dalje traje uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-445 Ilijaš-Vogošća (u Donjoj Vogošći). Saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na autoput.

U višim planinskim predjelima Bosne upozoravamo na poledicu ili mjestimično i ugaženi snijeg na kolovozu, a posebno izdvajamo putne pravce: Glamoč-Mlinište, Jablanica-Posušje (dionica Risovac-Blidinje), Trnovo-Foča (preko Rogoja), Han Pijesak-Vlasenica (preko Han Pogleda), Gacko-Tjentište i Pale Jahorina. U ostalim krajevima saobraća se po vlažnom ili suhom kolovozu. Jak vjetar stvara poteškoće vozačima u jugozapadnoj Bosni i u Hercegovini. Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice u Gornjoj Kalesiji (na magistralnom putu M-4, skretanje za Sapnu), zbog čega se u vremenuod 07 do 16 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode i na regionalnom putu Ravno-Zavala (na spoju sa magistralnim putem M-6), pa je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratjkotrajna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79