(VIDEO) Tračak nade u potrazi za nestalom Selmom: Šta je otkrio uvećani snimak?

Jedna fotografija ipak je dala nadu da je djevojčica preživjela

Humanitarka Adira Husić prije nekoliko dana zamolila je televiziju Živinice da u arhivi potraže snimke dolaska izbjeglica iz Srebrenice koji su prognani tokom genocida nad Bošnjacima 1995. godine.

Husićeva je uputila molbu da se kod pregledanja snimaka obrati pažnja na djevojčicu Selmu Musić koja je zadnji put viđena u Potočarima gdje joj se gubi svaki trag. Njeni roditelji od tada žive u agoniji jer ništa ne znaju o sudbini svoje djevojčice.
Jedna fotografija ipak je dala nadu da je djevojčica preživjela. Djelatnici televizije Živinice su za nekoliko dana pregledali desetine VHS kaseta i 20.07. 2020. godine došli su do konkretnog traga. Na jednom od snimaka koji je nastao u Kladnju nakon dolaska prognanika is Srebrenice vidi se djevojčica koja nevjerovatno liči na Selmu. Mnogi detalji upućuju na to da se zaista radi o nestaloj djevojčici.

Boja kose, odjeće, šare na čizmama, dob, tjelesna konstitucija nedvojbeno ukazuju da se radi o istoj djevojčici, Selmi Musić. Sudeći prema videomaterijalu u prilogu, djevojčica se domogla slobodne teritorije i živa je. Daljnju sudbinu potrebno je istražiti uz pomoć institucija i organizacija.

Ukoliko imate bilo kakve informacije o djevojčici možete kontaktirati Adiru Husić i pomoću u okončanju agonije porodice Musić koja traje decenijama prenosi Fokus.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79