(VIDEO) Tradicionalna večer Kur'ana u Tuzli: Glasovi učača ispunili duše stotine vjernika

U džamiji Kralja Abdullaha u Tuzli sinoć je upriličena tradicionalna večer Kur`ana koja se već petanestu godinu zaredom održava u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Riječ je o nesvakidašnjem događaju i doživljaju za preko hiljadu vjernika, koji su do posljednjeg mjesta ispunili džamiju kako bi napojili duše prelijepim glasovima karia i hafiza Kur´ana.

Učači na petnaestoj Večeri Kur’ana bili su iz Bosne i Hercegovine i Turske, hafiz Bajro-ef. Delić, Abdullah-ef. Hodžić, Mumin-ef. Mumić i hafiz Davud Doan.

Ovom događaju koji je postao prepoznatljiv u ovom dijelu Bosne i Hercegovine i šire prisustvovali su muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, predsjednik Medžlisa Tuzla prof. dr. Amir Karić, glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić, direktori institucija, hafizi, muderisi, imami, gosti iz Turske i brojne džematlije iz Tuzle i drugih gradova.

Riječima dobrodošlice obratio se glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović koji se zahvalio organizacionom i džematskom odboru, kao i svima koji doprinose da se ova manifestacija realizuje iz godine u godinu. Hafiz Huskanović je istakao značaj manifestacija duhovnosti poput ove.

Tokom manifestacije dodijeljeno je i Priznanje za doprinos izučavanju Kur’ana i kur’anskih nauka.

Na prijedlog Odbora za dodjelu Priznanja za doprinos izučavanju Kur’ana i kur’anskih nauka u sastavu: Muftija tuzlanski mr. sci. Vahid-ef. Fazlović (predsjednik), Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović (član), dr. sci. Sead-ef. Seljubac (član) i dr. sci. hfz. Edin-ef. Peštalić (član), Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Tuzla donio je odluku da se ovogodišnje Priznanje dodijeli hafizu doc. dr. sci. Mensur-ef. Malkiću.

Priznanje hafizu Malkiću je uručio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, a nagradu predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Tuzla prof. dr. Amir Karić.

Hafiz Malkić se zahvalio na dodijeljenom mu priznanju. Tokom svog obraćanja inspirativno je govorio o svom putu na polju izučavanja Kur’ana. Sa zahvalnošću se prisjetio svojih članova porodice, mentora, muallima i onih koji su ostavili neizbrisiv trag na njegovom životnom putu.

– Moj životni, kao i životni put svakog od vas, odredio je naš Stvoritelj, Gospodar svjetova – Allah dž.š., a moj je odredio i vezao za Kur’ani-kerim. Kur’an je obilježio moje djetinjstvo, ali i moju mladost – istakao je hafiz Malkić, dodajući da je njegova najsnažnija veza ostao Kur’an, kiraet i hifz, piše Tuzlainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79