(VIDEO) Tukao ga nogama i rukama pa mu lomio ruke, a tvrdi mu je nanio samo jednu opasnu povredu

Ivan Kontić (30), osumnjičen da je 24. avgusta brutalno pretukao Miljana M. (28) u Novom Sadu na saslušanju je rekao da ne zna zašto mu se na teret stavlja pokušaj ubistva, jer je njegova žrtva zadobila samo jednu opasnu povredu, piše „Blic.rs“

Pred Višim sudom u Podgorici Kontić je iznio sramnu odbranu, definišući ono što je uradio kao nanošenje jedne opasne povrede “i ništa više”.
Ne slaže sa kvalifikacijom djela

– Ne znam zašto mi se na teret stavlja pokušaj ubistva. Potukli smo se i on poslije tog sukoba nije imao povrede opasne po život. Zadobio je samo jednu opasnu povredu i ništa više – rekao je Kontić na saslušanju pred Višim sudom u Podgorici.

Damir Lekić, advokat Ivana Kontića potvrdio je za beogradske portale da njegovom klijentu nije jasno što mu se na teret stavlja pokušaj ubistva.

– Rekao mi je da se ne slaže sa kvalifikacijom djela jer smatra da to nije bio pokušaj ubistva. Ivan mi je rekao da oštećeni nije imao povrede opasne po život, već samo jednu tešku ozljedu – rekao je Lekić i dodao:

Uhapšen Ivan Kontić, osumnjičen za brutalno prebijanje mladića

– Ispričao mi je da tog mladića nije napao iz objesti, već zato što mu je ugrozio porodicu. Na taj način, kako je rekao, samo je branio svoje najmilije. Budite uvjereni kada moj branjenik bude ispričao svoju verziju događaja, ovaj slučaj će se gledati mnogo drugačije – dodao je advokat.

On kaže da je Kontić poručio da želi da dođe u Srbiju i kaže “šta se zaista dogodilo”.

Podsjetimo, Kontić je Miljana M. tukao rukama, nogama, obarao ga na zemlju, a od jednog od Kontićevih udaraca napadnuti mladić se onesvijestio. I tu nije bio kraj. Kontić je onesviješćenom mladiću polomio jednu ruku, a onda pokušao to isto i sa drugom.
Brutalno prebijanje

Bilo je i nekoliko onih koji su pokušali da odvrate Kontića od brutalnog prebijanja, ali bi ih on svaki put odgurnuo od sebe i nastavio da tuče mladića. Tek dvije nedjelje nakon ovog incidenta javnost je saznala šta se dogodilo u Novom Sadu pošto je u javnost isplivao snimak sa sigurnosnih kamera. Vidjevši kolika će se prašina podići, Kontić je pobjegao u Crnu Goru gdje se krio sve do hapšenja.

Prvobitno se Kontić teretio za nanošenje teških povreda, a kasnije je ovo djelo prekvalifikovano u krivično djelo ubistvo u pokušaju.

 

View this post on Instagram

Pogledajte akciju privođenja bjegunca Ivana Kontića

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih) on

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79