(VIDEO) Tuzla je prije 26 godina bila najveći izbjeglički centar u BiH

Prije 26 godina, u julu 1995-te godine, Tuzla je bila najveći i jedini izbjeglički centar u Bosni i Hercegovini- za sve ljude koji su dolazili iz Srebrenice. Podsjećamo vas na one koji su bli prva ruka spasa tim ljudima, piše BHRT.

Dvadeset i šest godina nakon dolaska iz Srebrenice, Zuhdija živi u Tuzli, gradu koji joj je nakon svega pretrpljenoga bio jedino mjesto spasa.

“Ne daj Bože da se više ikome ikada ponovi. Kada neko priča o ratu, ja se sva ukočim. Ne volim na to da se podsjećam. Ne daj Bože nikada nikome da se ponovi. Nije bitno ko je kakve nacije, da li Srbin, Hrvat, Rom. Ali u ljude se uvukla neka mržnja. Ja ne znam šta je ovo, niko nikoga ne podnosi. Ali nema razloga da neko nekoga mrzi”, ističe Zuhdija Šabić.

Iako se vratila u Srebrenicu još 2003. godine, Šehida Abdurahmanović se i danas prisjeća trenutaka kada je stigla u Tuzlu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79