(VIDEO) Tuzlak Hazim pronašao novčanik sa novcem i vratio vlasniku

Prelijepe informacije dolaze nam iz Tuzle u kojoj je Hazim Mujčinović pronašao novčanik sa dokumentima i novcem te isti vratio strancu koji je posjetio našu državu.

Naš sugrađanin Hazim Mujčinović pronašao je danas novčanik sa izvjesnom sumom novca u blizini pekare na Autobuskoj stanici Tuzla. Novčanik je, sudeći prema dokumentima, u vlasništvu čovjeka iz Turske.

U međuvremenu, kako su nam napisali akteri ove priče, uslijedila je potraga za čovjekom koji se nakon sat vremena pojavio na stanici.

“Od silne panike i traženja novčanika, čovjek je udario i povrijedio glavu. Obzirom da ne govori naš, a ni engleski jezik, uspjeli smo preko google translate da mu objasnimo da se smiri. Članovi Crvenog križa/krsta Tuzlanskog kantona ukazali su mu prvu pomoć i sanirali povredu. U međuvremenu smo konstatovali da je to i vlasnik novčanika, nakon što smo provjerili njegovo ime. Kontaktirali smo Hazima i on mu je vratio njegova dokumenta”, navode čitatelji koji su zabilježili ovu situaciju i reakciju čovjeka iz Turske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79