(VIDEO) Tužne scene iz bolnice nakon požara u migracionom centru “Miral”

U požaru koji je jutros buknuo u prihvatnom centru “Miral” povrijeđeno je više od 40 migranata. Više od 20 migranata zbrinuto je u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”, dok je ostalima ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja Velika Kladuša.

– Jutros je u 6:35 sati policija zaprimila prijavu da je u prihvatnom centru ”Miral”, gdje su smješteni migranti, izbio požar, ali i da ima povrijeđenih osoba. Ubrzo nakon toga policijski službenici su izašli na lice mjesta, ali i vatrogasna jedinca. Prema dosadašnjim informacijama, 29 osoba je zadobilo povrede u ovom požaru. O stepenu i vrstima povreda još nemamo tačnih informacija. Čekamo izvještaj iz bolnice, odnosno Doma zdravlja Velika Kladuša – kazao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Saznajemo, migranti su povrede zadobili najvećim dijelom zbog skakanja s prozora u trenutku kada su bježali od vatrene stihije koja se širila prostorijama ”Mirala”’, koji služi kao privremeni dom za stotine osoba.

Nakon uviđaja koji je u toku bit će poznato više detalja prenosi Avaz.

(VIDEO) Povrijeđeni leže na cesti, očekuje se dolazak zvaničnika IOM-a

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79