(VIDEO) U aferi “Respiratori” svie se oglasili, čekaju se pravi potezi

Veliki interes javnosti izazvala je informacija o nabavci respiratora za potrebe zdravstvenog sistema Federacije Bosne i Hercegovine.

Ranije je objavljeno da je 100 respiratora za Federaciju nabavila kompanija Srebrena malina.

Prošle sedmice isporučeno je 80 raspiratora, a tada je i objavljeno da je cijeli posao kupovine, transporta i isporuke koštao 10,5 miliona maraka.

Zbog informacija o uvozniku, za kojeg se u javnosti postavlja pitanje je li imao ovlaštenje uvoziti respiratore, te radi same cijene respiratora, u cijeli slučaj uključilo se kantonalno tužilaštvo i Državna agencija za istrage i zaštitu koji ispituju sve okolnosti i činjenice spomenute nabavke.

Ranije se javno oglasio i vlasnik kompanije Fikret Hodžić poručivši da je posao obavljen uz poštivanje neophodnih zakona i procedura. Očitovanje svih nadležnih institucija još uvijek se čeka.

U međuvremenu, iz Federalne uprave Civilne zaštite, institucije koja je odobrila nabavku respiratora, tvrde, sve je urađeno prema procedurama i u skladu sa zakonskim pravilima o javnim nabavkama prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79