(VIDEO) U Bihaću tokom noći zabilježeno pet požara na različitim lokacijama

Kako je za Klix.ba potvrdio glasnogovornik MUP-a USK, Ale Šiljdedić, da je po jedan požar bio u mjestu Hatinac, Plandišće, po dva u Harmanima i jedan u Lukama.

“U Hatincu je izgorio automobil, u mjestu Plandišće također je požar prijavljen u jednoj kući nepoznatog vlasnika u kojoj su često boravili migranti, ali ne vjerujem da su oni odgovorni za ove požare jer se ovdje pojavljuje neki drugi obrazac, ovoliki broj požara je baš simptomatičan slučaj. Ispred dvije zgrade na različitim lokacijama u naselju Harmani u centru Bihaća izgorjela su iscijepana drva koja su ljudi pripremili za ogrjev. Jutros oko 04:30 sati prijavljen je požar u jednoj kući u Lukama u ulici Mustafe Omerovića, uviđaj je još u toku”, pojasnio je Šiljdedić.

Foto: Čitatelj Foto: Čitatelj

Šiljdedić je naveo da su svi požari ugašeni, vatrogasci su na vrijeme intervenisali tako da nije pričinjena ogromna materijalna šteta.

“Požar u kući u naselju Plandišće je napuštena i u ranijem periodu su boravili u njoj migranti, međutim, ne znam sa sigurnošću da li su oni u njoj i sinoć bili i da li uopće imaju vezu s tim požarima. Također još nemamo tačne informacije o tome da li ima povrijeđenih jer su uviđaji u toku”, dodao je Šiljdedić.

Podsjećamo, jučer je tokom dana također u Lukama izbio požar na porodičnoj kući. Međutim, kako je dodao Šiljdedić, pet požara tokom noći na području Bihaća dovodi ovaj slučaj u jednu sasvim drugu dimenziju.

Foto: Čitatelj Foto: Čitatelj

“Imali smo jučer slučaj da su migranti boravili u toj kući u Lukama jer rade to s vremena na vrijeme, ali ne vjerujem da su oni odgovorni za svih pet požara tokom noći. Uglavnom, istraga je u toku pa ćemo na kraju utvrditi uzrok požara i imati više detalja”, zaključio je Šiljdedić.

 

Požar u Bihaću: Migranti zapalili kući https://bit.ly/3idBHe5

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Montag, 28. September 2020

 

 

(VIDEO Požar u Bihaću: Migranti zapalili kuću

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79