(VIDEO) U Bosni i Hercegovini je sve u krizi osim RS

U Banjoj Luci se danas održava prvi Forum dijaspore, a čiji je cilj, kako je rečeno, uspostavljanje trajnih mehanizama za jačanje privredne i kulturno-naučne saradnje između Republike Srpske i srpskog naroda u raseljeništvu.

Skupu se obratio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je naglasio da je od izuzetnog značaj povezivanje RS sa dijasporom, s ciljem unapređenja saradnje u svim oblastima, a na dobrobit razvoja tog entiteta.

– Zadovoljan sam činjenicom da smo se okupili danas ovdje kako bismo trasirali dalje puteve u našoj saradnji jer pripadamo jednom narodu – rekao je Dodik.

Istakao je da je od izuzetnog značaja što će se ovom prilikom razgovarati o različitim oblicima saradnje i što će prisustvovati ljudi iz čitavog svijeta.

– Veoma je važno što za sve ovo postoji institucionalni okvir, što je osnovni uvjet za dalje djelovanje – rekao je Dodik.

On je ponovio da su u BiH vodi teška borba za očuvanje identiteta srpskog naroda i autonomije Republike Srpske.

– U BiH je sve u krizi osim RS, koja je na prostoru BiH jedina održiva – rekao je Dodik.

Članica Vijeća Centralne banke Ankica Kolobarić bratu dodijelila posao od milion i po KM

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79