(VIDEO) U Čačku izgorjela fabrika naoružanja, eksplozije odjekivale cijelu noć

Veliki požar zahvatio je noćas oko jedan sat poslije ponoći fabriku nauružanja “Sloboda” u Čačku, a serije eksplozija odjekivale su ovim srbijanskim gradom sve do jutra.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je kako u seriji eksplozija koje su se dogodile u kompaniji “Sloboda” nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih.

“Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na mjestu događaja su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije Sloboda”, napisao je gradonačelnik na društvenim mrežama.

Kako izvještavaju srbijanski mediji, požar se aktivirao u skladištu topovskih granata, da bi se proširio na ostale dijelove fabrike.

Detonacije su se povremeno čule i oko pola šest, ali znatno rjeđe i manjeg intenziteta, a RTS prenosi da se situacija smiruje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79