(VIDEO) U Federaciji Bosne i Hercegovine živi 35 vanzemaljaca i 42 Marsovca

Prema posljednjem popisu u Bosni i Hercegovini pored građana žive i mitološka bića.

U junu prošle godine Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine objavila je rezultate popisa stanovništva iz 2013. godine, a prema tim podacima, u BiH živi ukupno 3.531.159 osoba.

Nekolicina bh. građana je na duhovit način izrazila svoju pripadnost, pa smo prema podacima Agencije za statistiku BiH mogli vidjeti da među nama ima i “Džedaja, Eskima, svemiraca, rokera”…

Rezultati posljednjeg popisa pokazali su kako u Bosni i Hercegovini živi čak 515 etničkih skupina. Među njima je 76 džedaja, 12 Klingonaca, 54 Eskima, 52 Indijanaca. Među njihovim sugrađanima su i Vanzemaljci, Marsovci i Svemirci. Tu su i Željovci, Aboridžini i Rokeri. 18 građana Bosne i Hercegovine izjasnilo se kao Dijete.

Šaroliku etničku sliku Bosne i Hercegovine upotpunilo je i četvoro Englezafrokarabiana.

Uprkos dugoj i intenzivnoj kampanji koja je građane pozivala da se izjasne kao Srbi, Hrvati ili Bošnjaci, mnogi od njih umjesto toga postali su Vulkanci, Bušmani, Metalci, Hipici.

Prema posljednjem popisu u Bosni i Hercegovini pored građana žive i mitološka bića.

Prema posljednjem popisu u Bosni i Hercegovini pored građana žive i mitološka bića. Video Al Jazeera Balkans

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Montag, 18. März 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments