(VIDEO) U mljekari radnik nezakonito otpušten: Poslodavac pozvao da uzme radnu knjižicu dok je još bio na bolovanju?

Milenko Kapor iz Bileće tvrdi da je nezakonito otpušten iz mljekare “Pađeni”. Kaže da je je na poslu obolio i da se i dalje liječi, a da ga je poslodavac pozvao da uzme radnu knjižicu dok je još bio na bolovanju.

Bivši radnik mljekare “Pađeni” Milenko Kapor kaže da je prvo bio šest mjeseci na probnom radu u mljekari “Pađeni”, da je potom potpisao ugovor na tri mjeseca ali da je, kako kaže, otjeran na bolovanje pošto mu se na koži pojavi osip.

Milenko se nakom mjesec i po dana vratio, radio pet dana, a zbog istog razloga ponovo otišao na bolovanje, ugovor je produžen i liječenje nastavljeno. Šest dana nakon isteka ugovora pozvan je u preduzeće gdje mu je uručena knjižica iako je bio na bolovanju.

Kapor tvrdi da je osip dobio na poslu i liječi se o svom trošku, te da je u preduzeću, kako kaže, čisto iživljavanje na radnicima.

Vlasnik mljekare “Pađeni” Nenad Vukoje kaže da Kapor nije dobio otkaz, nego da mu je istekao ugovor o radu i ne vidi ništa sporno prenosi BN.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79