(VIDEO) Uhapšen mladić koji je divljački pretukao dvije žene u Splitu

Uhapšen je napadač na dvije žene u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Uhapšen je u ulici Sv. Fabijana u Podstrani u 16:15, ušao je među kuće i onda su ga opkolili i uhapsili, trenutno ga sprovode u Split.

Naime, nakon što je lociran u Srinjinama, gdje je živio je u prizemlju kuće jednog poznanika, dao se u bijeg.

Lovile su ga brojne policijske snage. Krenuo je kroz šikaru i došao je do kamenoloma u Žrnovnici, te je preko brda Perun protupožarnim putem došao do Gornje Podstrane.

Policija ga je opkolila i uhapsila. Od velike pomoći su im bili specijalni potražni psi i dronovi.

Policajci na terenu su rekli za Slobodnu Dalmaciju da uhićenik nije pružao otpor.

Podsjetimo, tokom jutarnjih sati u subotu u Splitu su brutalno napadnute i pretučene dvije žene, a napao ih je isti muškarac u dobi od 28 godina obučen u sive hlače i majicu.

Brutalan napad u Splitu snimile kamere: Ženu udario bocom pa je tukao na stepenicama

Akciju hapšenja je vodio zamjenik načelnika PU SD Marko Srdarević, a bila je dignuta i Interventna policija.

Napadač u dosjeu ima niz krađa, razbojnštava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja. Za njim je već raspisana najnovija potraga PU zagrebačke sa izričitom naredbom da ga se uhiti.

PU SD: Zahvaljujemo građanima koji su pomogli korisnim informacijama

Iz PU splitsko-dalmatinske potrdili su da je mladić uhapšen.

– Izvještavamo Vas kako je oko 16.20 sati na području Podstrane po policijskim službenicima, u bijegu uhićena osoba koja se sumnjiči za fizičke napade jutros u Splitu. Zahvaljujemo građanima koji su pomogli s korisnim informacijama koje je na kraju i rezultiralo uhićenjem osumnjičenika – stoji u policijskom saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79