(VIDEO) Uhvaćen som od 10kg, ribolovci ogorčeni postupkom ribara

(VIDEO) Uhvaćen som od 10kg, ribolovci ogorčeni postupkom ribara


Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informaciju o krivolovu u jezeru Modrac. O svemu su se oglasili iz UGSR “Mrena” iz Živinica.

https://youtu.be/a3M9fJOBdsY

 

Prije par dana na našoj stazi u Kiseljaku uhvaćen som težine oko 10kg od strane nama nepoznatog ribolovca i isti nije vraćen u jezero iako je u toku zabrana na lov soma. Bez obzira što je uhvaćen u zabrani snimatelj je bio toliko drzak i video postavio i na youtube i ubrzo uklonio. Ribočuvarska služba radi na identifikaciji lica koje je počinilo prekršaj kako bi protiv istog podnijelo prijavu nadležnoj inspekciji i poduzela druge radnje u skladu sa ovlaštenjima, pa vas molimo ukoliko ga prepoznate na snimku da nam dostavite ime i prezime.

Pored svega toga na snimci se čuju glasovi nama poznatih osoba “sportskih ribolovaca” koji navodno podržavaju naša nastojanja na poštivanju propisa i koji su svjesni da je u zabrani napominju da se som sakrije i nosi kući.

Ovo nije jedini slučaj danas. U toku noći ćemo objaviti još informacija o poduzetim radnjama na pokretanju prijava protiv lica koja ne poštuju Zakon i Pravilnike o ribolovu.
U narednim danima ćemo intenzivirati kontrolu čuvarki i sistema i protiv svih koji se ne pridržavaju Zakona i Pravilnika poduzeti zakonom propisane radnje.

Bistro i STOP krivolovu

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija