(VIDEO) Uhvaćeni na djelu: Bacili smeće u rijeku Usoru, pa ih je mladić natjerao da sve pokupe

Svi smo svjesni činjenice da su bh. rijeke među najzagađenijim u Europi, a što nam iznova bude dokazano pri obilnijim padavinama i poplavama. Krupni otpad, kojeg nesavjesni građani bacaju i uništavaju prirodnu ljepotu države, šteti flori i fauni, ali i ljudima koji obitavaju na obalama rijeka. Dalja priča o besmislenosti nepropisnog bacanja smeća je suvišna.

Portal Crna Hronika je u posjedu snimka koji je nastao u Jelahu, u blizini rijeke Usore. Mladić je sa svojim džipom zaustavio putničko vozilo stranih tablica u kojem su se nalazili žena i muškarac. Hrabro im je naredio da se vrate na mjesto gdje ih je ugledao kako bacaju vreće sa otpadom, što su oni, iznenađujuće, prihvatili.

Mladić im je, uz prijetnje da će o svemu obavijestiti policiju, naredio i da uđu u Usoru, pa da potraže sve vreće koje su maločas bacili. Više puta ih je upitao – “Bacate li ovako smeće u Njemačkoj?”, na šta je stariji bračni par odgovarao da nisu znali smiju li smeće baciti u kontejner. Vidljivo je da su se nakon svega pokajali zbog svog nepromišljenog poteza.

Video svojevrsnog spašavanja prirodnih dobara i hrabrog nastupa mladića možete pogledati u nastavku. I još nešto: svaka čast mladiću, to je prava ljubav prema domovini!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79