(VIDEO) Uništen dio restorana Seje Brajlovića: Rijeka Željeznica napravila haos na Ilidži

Kiša koja od 4. novembra gotovo pa neprestano pada na području Kantona Sarajevo napravila je veliku štetu na brojnim objektima, a usljed izlijevanja rijeka stradali su i ugostiteljski objekti.

Kada je riječ o Kantonu Sarajevo, najkritičnije stanje trenutno je na području Ilidže i okolnih mjesta, gdje je izlijevanje rijeke Željeznice stvorilo velike probleme građanima.

Oglasio se i Sejo Brajlović nakon što je poplavljena bašta njegovog poznatog restorana

Između ostalog, poplave su pogodile i restoran Seje Brajlovića koji se nalazi u neposrednoj blizini rijeke Željeznice. Fotoreporter portala Klix.ba zabilježio je trenutno stanje na Ilidži, a kao što se može vidjeti iz videosnimka, rijeka Željeznica poplavila je i uništila ljetnu baštu ugostiteljskog objekta “Brajlović”.

Inače, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i sve jedinice službe civilne zaštite su na terenu, kao i Kantonalna civilna zaštita, Federalna civilna zaštita, Gorska služba spašavanja, Vatrogasno društvo i policija rade na evakuaciji ugroženog stanovništva piše Klix.

“Imenovani su koordinatori koji su raspoređeni na terenu i prema trenutnim podacima stanje vode je u blagom padu te se provode potrebne mjere za uspostavljanje kontrole na svim kritičnim tačkama i u naseljima gdje su zabilježeni najveći problemi”, kazali su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79