(VIDEO) Unuk Sulje Halabe: “Sestre i mama plaču već tri dana”

U jajačkom naselju Šibenica nedavno su uposlenici Šumarije Jajce oduzeli “nelegalno” usječena drva od Sulje Halabe koji korača u desetoj deceniji.

Povodom nemilog događaja oglasio se njegov unuk Enes Halaba. Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti.

Društvene mreže

– Imam potrebu da se oglasim jer se u zadnje vrijeme po društvenim mrežama dosta se spominje ime mog rahmetli babe Rasima Halabe. Ja sam Enes Halaba dijete koje je ostalo bez oca s nepunih 6 mjeseci. I zbog toga ima potpuno pravo da s izjasnim oko zadnjih dešavanja.

Prije svega ne znam otkud nekome pravo da se spominje moje ime bez dozvole u mnogim medijima i dopisima. Osim toga ne znam s kojim pravo me neko trpa u isti koš sa dedom Suljom. jer s njim ne pričamo preko 15 godina.

Da li se neko pita zbog čega je sve to tako?

Da li bi vi pričali s nekim ko vas cijeli život verbalno pa i fizički napada?

Da li bi vi pričali s nekim ko vam je ogradio sve oko kuće do koje ne možete tako lako ni doći?

Da li bi vi pričali s nekim ko cijeli život prezire mene, moju mamu, brata i tri sestre?

Zbog ovih i puno drugih stvari ne dozvoljavam da nas neko miješa u ovaj slučaj sa Šumarijom Jajce i da traži alibi na naš račun. Meni i mojoj porodici nije potrebna nikakva pomoć! Nas ne zanimaju ni drva niti šta bilo drugo.

Mene i moju porodicu duša boli, jer ne želimo da koriste ime našeg babe zbog njihove koristi. Nećemo dozvoliti da se zloupotrebljava njegovo ime da bi neko riješio svoje probleme. Sada svi vole rahmetli Rasima, a pogotovo onda kada imaju neki problem. Žalosno je sto isti ljudi nisu se udostojili otići na njegov mezar i Fatihu da mu prouče barem jednom godišnje.
Sudski proces u toku

Moj babo rahmetli ostavio nam je da imamo od čega živjeti! Isto tako ostavio je i svome ocu Sulji. U ovom cijelom slučaju ne želim da se spominje ima moga brata koji je dobio otkaz u Općoj bolnici Jajce. Niko nema pravo o tome da piše i potencira bez njegove dozvole. Sudski proces je u toku, a ishod će biti onakav kako mora da bude. A, nikoga se to i ne tiče osim nas! Dok se naša porodica drži na okupu, neće ni on biti gladan niti žedan, a ne smiju mu ništa ni da fali.

Ništa ovo ne bih napisao da mi sestre i mama ne plaču već tri dana. Puno nas bole neke stvari i zato sam imao potrebu da se javno oglasim. Nadam se da ćemo naići na razumijevanje mnogih ljudi, da nas neće vezati za ovaj slučaj, a svakako ni zloupotrebljavati. Lijep pozdrav dobrim ljudima, a svima koji slave želim sretan Uskrs! – stoji u reakciji Emira Halabe.

Oglasio se Enes Halaba iz Jajca: “S kojim pravo me neko trpa u isti koš sa dedom Suljom jer s njim ne pričamo preko 15 godina

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79