(VIDEO) Užasna scena nesreće: Momenat kad je majka potrčala da spasi dijete. Pogledajte kako vozač bježi od roditelja…

Na društvenim mrežama u Srbiji, pojavio se jeziv snimak na kojem se vidi kako je jedan mališan samo pukom srećom, u milisekundi uspio da izbjegne udar autobusa koji je uletio u dječije igralište u petak u Zemunu.

Kako se vidi na snimku objavljenom na Instagramu, dječak je prelazio preko travnate površine parkića kada se unutar parka pojavio autobus, piše Blic.

Mališan je u prvom trenutku zastao i kako se vidi na snimku, samo su ga sekunde dijelile od sigurne smrti. U trenutku udara autobusa u automobil, iza ćoška se pojavila i izbezumljena majka dječaka, koja je jedva stajala na nogama kada je vidjela šta se odvija pred njenim očima.

Nesreća u Srbiji: Mališan zadobio povrede glave kada je autobus proletio kroz parkić

Na veliku sreću njegovih roditelja, mališan je prošao bez povreda, te je uplašeno otrčao, dok su ostali ljudi sa nevjericom u očima posmatrali autobus i gotovo uništen park za djecu.

Mališani koji su povrijeđeni, njih četvoro, prebačeni su u beogradsku dječiju bolnicu u Tiršovoj, dok je vozač uhapšen i nalazi se na ispitivanju, piše Blic.

Podsjećamo, vozač autobusa sa linije 45 koji je nešto prije 14 sati uletio u dječiji parkić u Krajiškoj ulici u Zemunu je uhapšen, piše Blic dodajući kako je u ovom incidentu povrijeđeno pet osoba, od kojih četvoro djece.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79