(VIDEO) Uznemirujući snimci otkrivaju: Organizuju se ilegalne borbe pasa nadomak Sarajeva!

legalne borbe pasa, s jedne strane, donose veliki profit vlasnicima koji ulažu na ove četvornožne gladijatore velike sume novca u klađenje, ali, s druge, izazivaju zgražanje svih ljubitelja životinja, a kod građana veliki strah.

Borbe na smrt u kojima učestvuju pitbulovi, rotvajleri i američki stafordi nisu ništa novo u BiH. Održavaju se na skrivenim lokacijama daleko od očiju javnosti. Gledaoci željni krvi mogu vidjeti borbe, kladiti se na kerove uz ekskluzivnu pozivnicu nekog od učesnika.

Portal Crna Hronika otkriva uznemirujuće maltretiranje pasa i organizovanje ilegalnih borbi pasa u Bosni i Hercegovini. Događaj koji je otkrio naš anonimni izvor odigrao se na Nišićima.

Izvor navodi da su sinoć dobili dojavu da će se borbe pasa organizovati na Nišićima u šumi. Danas su ista saznanja prijavili policijskoj stanici Ilijaš.

Nije poznato da li je policija uopšte reagovala povodom ove prijave, ali su borbe danas bez ikakvih problema održane.

Tome u prilog idu fotografijie iz zatvorene Facebook grupe, te video sa borbi koje javnosti otkriva portal Crna Hronika. Ovo je prvi put da se u Bosni i Hercegovini otkrivaju ilegalne borbe pasa na ovakav način.

Naš izvor je otkrio i da su Samir Bihorac, te Anto Bilić organizatori ovih borbi.

Na području Kantona Sarajevo poznato je da se ovakve borbe organiziraju, ali do sada nije niko privođen zbog toga.

 

Ovi psi su tempirane bombe koje mogu eksplodirati u svakom trenutku te ubiti bilo koga ko im se približi, a za sve su krivi njihovi beskompromisni vlasnici. Gospodari ovih pasa ne prezaju ni od toga da im daju ekstazi ili spid, a ubrizgavaju im i steroide kako bi bili što krvoločniji u borbi.

Posljedice nesavjesnog čuvanja pasa: Kakva kazna prijeti uhapšenoj vlasnici rotvajlera koji su izgrizli ženu u Sarajevu?

Na ovaj problem su ukazivali i prije iz Veterinarske stanice Centar Sarajevo, gdje su vlasnici često dovodili pse s vidljivim povredama, ali nikada priznavajući da je pas učestvovao u borbi.

” Kada nam dovezu takvog psa, često nam kažu da je pobjegao te da su ga lutalice napale i povrijedile. O borbama niko otvoreno ne priča. Takvi psi dolaze s teškim ugriznim povredama, razderotinama i velikim krvarenjima. Među povrijeđenima su najčešće pitbulovi, rotvajleri i američki stafordi, koji su izrazito dobri čuvari. Svaki pas je odraz svog vlasnika i sve zavisi od njegovog vaspitanja.

Pitbulovi su vrlo dobri psi ako se s njima pravilno postupa. Vole djecu. Imaju tu genetsku predispoziciju da napadaju druge pse, ali da li će se to desiti, najviše zavisi od njihovih vlasnika. Kada dospiju u pogrešne ruke osoba koje ih ne hrane po pet dana te im daju različite hemijske supstance, naravo da će pas postati neukrotiv i agresivan” – pojasnio je Dejan Đuričić, veterinar u Veterinarskoj stanici Centar Sarajevo.

(VIDEO) Neodgovorni vlasnici dovode građane u opasnost: U Tuzli rotvajleri slobodno lutaju ulicom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79