(VIDEO) Valter brani Sarajevo: Pogledajte video koji poziva na današnje proteste

Grupa Pravda za Dženana danas će, u 13 sati u Sarajevu, organizirati proteste ispred zgrade Narodnog pozorišta.

Porodica Dženana Memića već pet i po godina traga za istinom o smrti ovog mladića, a ovo danas će biti 20. protesti po redu.

Borba ove hrabre porodice traje od 8. februara 2016. godine kada je u noći u Velikoj aleji na Ilidži Dženan zadobio povrede opasne po život, a preminuo sedam dana kasnije na KCUS-u.

“U subotu, 11.09.2021.g u 13h, održat će se 20. protesti na kojima će porodica Memić iznijeti konkretne zahtjeve prema nadležnim institucijama.
Za Dženanovu i Davidovu pravdu, za sigurnost vaše djece!!! Računamo na vašu podršku!”, stoji u opisu videa koji možete pogledati u nastavku:

Na današnje proteste pozvao je sve građane i akademik Abdulah Sidran.

“Svi pred Pozorište! Danas, 13 h. Borba za pravnu državu je borba za goli život!”, poručio je Sidran na svom Facebook profilu.

SVI PRED POZORIŠTE !
DANAS, 13 h.

Borba za pravnu državu je borba za goli život !

Posted by Abdulah Sidran on Friday, 10 September 2021

Vrijedi napomenuti da je sestra ubijenog Dženana Arijana jučer, u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, još jednom skrenula pažnju kako su problem političari, tužioci, policajci i vještaci koji su lažno svjedočili.

“Po 20. put izlazimo na ulicu i tražimo pravdu da još jednom poručimo da se nismo umorili i nećemo odustati. Ne želimo čekati još pet i po godina i pozivam sve građane širom Bosne i Hercegovine da sutra stanu rame uz rame uz nas. Ovo nije borba za Dženanovu i Davidovu pravdu, ovo je borba za sigurnost nas i naše djece”, rekla nam je nam Arijana Memić.

Dokazano je, dodala je, da su svi dokazi, svi tragovi podmetnuti, svi nalazi vještaka su lažni. Ono što treba uvijek ponavljati jeste – da se ovdje ništa ne čeka.

Prethodno su iz grupe Pravda za Dženana poručili:

“Od početka ove pandemije nismo održali ni jedne proteste, iako smo imali razloga i više nego dovoljno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79