(VIDEO) Video lavice u Pionirskoj dolini uznemirio građane, iz Parka demantuju da je životinja bolesna

Video lavice iz Pionirske doline u Sarajevu postao je viralan na društvenim mrežama za vrlo kratko vrijeme. Prolama se tvrdnja da je lavica izgladnjela, dok iz Pionirske doline negiraju takve navode.


Video u kojem je snimljena lavica objavljen je, između ostalog, na Facebook grupi Av Mau koja je isključivo namijenjena pomoći životinjama.

Članovi udruženja za zaštitu životinja Av Mau željeli su na ovaj način skrenuti pažnju kako bi se izazvala pozitivna reakcija nadležnih te kako bi se životinjama donirala hrana i lijekovi koji su im nužni za opstanak.

Odgovor o stanju u kojem se nalaze životinje u Pionirskoj dolini potražili smo u KJKP Park gdje demantuju da se bilo koja životinja nalazi u lošem zdravstvenom stanju.

Na upit da li je lavica mršava, kažu da nije istina, da joj je takva dlaka a sve ostalo, poput toga da se jedva kreće, da je iznemogla, pripisuju vrućini, odnosno velikim temperaturama.

Ipak, iz Av Mau kažu da ovo nije prvi put da građani na društvenim mrežama dijele slične prizore iz Pionirske doline, parka u kojem domaće, a posebno egzotične i divlje životinje žive u, kako kažu, “jako lošim uslovima” prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79