(VIDEO) Više ozlijeđenih: Policija pucala da prekine tučnjavu stotinu migranata

Odmah je reagirala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala uspostaviti red i mir unutar objekta.

U masovnoj tučnjavi migranata u Velikoj Kladuši došlo do je fizičkog ataka na pripadnike policije. Jedan je policajac je ispucao dva hica u zrak nakon čega se situacija smirila.

Neredi su izbili u privremenom migrantskom centru ‘Miral’. Ima i uhićenih. Kako je za N1 potvrđeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, zaštitari koji rade na osiguranju ovog objekta obratili su se policiji u Velikoj Kladuši te naveli da je unutar objekta ‘Mirala’ došlo do sukoba većeg broja migranata, njih najmanje stotinu.

Odmah je reagirala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala uspostaviti red i mir unutar objekta. ”U tom trenutku je došlo i do fizičkog napada veće grupe migranata na pripadnike policije koji su staklenim bocama, kamenicama, metalnim šipkama nasrnuli na pripadnike policije te su na neki način policiju onemogućili u njihovom radu.

Nakon toga, na mjesto događaja upućena su dodatna pojačanja iz policijskih stanica Velika Kladuša i Cazin, te je negdje oko 4:30 sati uspostavljen red i mir unutar samog objekta”, kazao je za N1 Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

 

(VIDEO) Šipkama i kamenjem jedni na druge

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79