(VIDEO) Više vozila zapelo u snijegu

Zbog snježnih nanosa za sav promet zatvorena je dionica R-419 Rakitno – Blidinje.

Privremeno je bila zatvorena cesta Posušje – Rakitno zbog prometne nesreće u Sobču, ali od 12.25 sati je ponovno puštena u promet, javlja Posušje.net.

Na cesti Tomislavgrad – Posušje na lokalitetu Mesihovina je zastoj, te je više vozila zapelo u snijegu.

Portal Doljani.info javlja kako je zatvorena prometnica Jablanica- Blidnje.

Na putnim pravcima Tarčin-Konjic i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, zbog snijega i poledice na snazi je zabrana prometovnja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na ostalim dionicama koje prolaze preko planinskih prijevoja, za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca.

I na putovima u nižim predjelima kolovoz je zasniježen, izuzev dionica u južnim krajevima gdje se prometuje po mokrom kolniku.

Posebno otežano prometuje se na autocesti Doboj-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima M-17 Sarajevo-Mostar, M-6.1 Livno-Strmica,M-15 Livno-Šuica, M-16 Šuica-Kupres,M-15 Livno-Mrkonjić Grad, M-1.8 Tuzla-Orašje i M-18 Tuzla-Bijeljina.

Na putovima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira snježne nanose.

Policija iz prometa isključuje vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu, a zbog otežanih uslova za vožnju ne preporučujemo putovanja bez veće potrebe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79