(VIDEO) Vladan skočio u hladnu rijeku kako bi spasio ženu

Žena s Kosova T. L. vječno će biti zahvalna dvojici mladića koji su joj spasili život nakon što je svojim automobilom sletjela u hladni Ibar, rijeku čiji tok vijuga južnim dijelom Srbije, istočnim dijelom Crne Gore i sjeverom Kosova.

Jedan od dvojice momaka koji su hrabro i nesebično skočili u Ibar kako bi je spasili nakon što je prethodno s vozilom završila u rijeci je Vladan Zdravković, momak iz Goraždevca, piše Telegraf.rs. Vladan se svojim vozilom kretao iza automobila T. L. Kad je vidio da je njezin automobil sletio u Ibar, Vladan se zaustavio i pomogao ženi koja se nalazila u vozilu.

Brzo je zaustavio i kamion koji je naišao i zajedno s vozačem kamiona uspio, uprkos jakim strujama i hladnoj vodi, iz Ibra izvući ženu, dok je pokušavala sama izaći iz automobila.

Na obali su ih dočekali vojnici KFOR-a koji su u međuvremenu došli na mjesto nesreće i pomogli da se žena izvuče na sigurno. Vladan Zdravković je nakon uspješne akcije spašavanja otkrio kako je on jedan od dvojice momaka koji su skočili u Ibar i kratko rekao kako bi uvijek postupio na isti način.

Snimak potopljenog automobila u kojemu se nalazila žena objavljen je na YouTube kanalu Radija Goraždevac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79