(VIDEO) Vlasnik lokala: Al da dođe čovjek koji je na poziciji i da me zatvori: to nije u redu!

Bivši ministar poljoprivrede i šumarstva u Vladi Tuzlanskog kantona Abdulah Zukić sa nekoliko saučesnika demolirao je kafić “Avenija” u Živinicama i nanio povrede gostima, rekao je vlasnik lokala Aldin Paprikić.

Paprikić je naveo da je Zukić, koji je član SDA, bio pijan i da mu ovo nije prvi put da izaziva incidente u njegovom ugostiteljskom objektu.

On je dodao da je Zukić bio u društvu stranačkog kolege Ćazima Mulića, koji je odbornik u Opštinskom vijeću Živinice.

“Pili su alkohol cijelu noć. Počeli su lomiti i ja sam ih ljudski zamolio da to ne čine, jer ih se gosti plaše. U svemu je prednjačio Zukić, koji je bio jako agresivan”, ispričao je Paprikić.

On je rekao da su se Zukiću u maltretiranju gostiju pridružili nepoznati mladići, te da su jednog momka posjekli po ruci, a da je jedna djevojka zadobila povrede glave.

Paprikić je istakao da je je intervenisala interventna policija, ali da niko nije uhapšen.

“On se ponaša kao da mu niko ne može ništa… Ako popustim, oni će nastaviti da sve maltretiraju oko sebe. Jedan od Zukićevih kabadahija našamarao je njegovog kolegu iz SDA koji je, takođe, vijećnik, jer je smirivao situaciju”, priča Paprikić, koji kaže da se plaši za svoj život i za život porodice.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su naveli da je Zukiću stavljeno na teret narušavanje javnog reda i mira, te krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

Zukić, koji trenutno obavlja funkciju zamjenika direktora “Horizontale”, optužen je 2017. godine za primanje mita dok je obavljao funkciju ministra. On je član Kantonalnog odbora SDA Tuzla

Jedan od aktera bio je i bivši ministar u Vladi ovog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments