(VIDEO) Vozač Centrotransa lišen slobode zbog nesreće u kojoj su poginuli majka i sin

Nakon uviđaja stravične saobraćajne nesreće kod Ilijaša kojom prilikom su u Audiju poginuli majka i sin, po nalogu dežurnog tužioca, jučer je u 19:30 sati uhapšen vozač minubusa S. N. (59) iz Ilijaša, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Vozač minibusa osumnjičen je za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Prema informacijama MUP-a Kantona Sarajevo nesreća se desila jučer u 13:19 sati u mjestu Ljubina, općina Ilijaš.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

– Tom prilikom došlo je sudara autobusa marke “ISUZU”, reg. oznaka E49-T-122, kojim je upravljao vozač S.N., rođen 1962.godine u Ilijašu, gdje je i nastanjen i putničkog motornog vozila marke “Audi A4”, reg. oznaka A04-M-756, kojim je upravljao vozač J.S., rođen 1966.godine u Bratuncu, nastanjen u Vogošći.

Očevidac nesreće otkrio detalje: “Mislio sam da se zeza, udario je pravo u autobus”

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda na licu mjesta smrtno je stradala putnica iz vozila “Audi”, S.S., rođena 1949.godine u Bratuncu, gdje je i nastanjena. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona sarajevo konstatovana je smrt iste.

Povrijeđeni vozač J.S. je preminuo u vozilu ZHMP Kantona Sarajevo tokom transporta u pravcu UKC u Sarajevu. Tijela preminulih su prevezena u prosekturu “Bare”- navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

– Istog dana u 19:30 sati, po naredbi postupajućeg tužioca, vozač S.N. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4. KZ F BiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja).

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog Tužilaštva nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode- stoji u saopćenju.

Poznat identitet poginulih u saobraćajnoj nesreći kod Ilijaša: Život su izgubili majka i sin

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79