(VIDEO) Vozač koji je usmrtio Šabana Šaulića konačno pred sudom

Prošlo je više od dvije i po godine od saobraćajne nesreće u Njemačkoj. Vozač koji je usmrtio Šabana Šaulića konačno je pred sudom. Njemački sud je odredio datum prvog ročišta, koje će biti zatvoreno za javnost.

Prvo ročište zakazano je za 20. januar 2022. godine, samo mjesec dana uoči trogodišnjice stravične nesreće u kojoj je Šaulić izgubio život zajedno sa svojim klavijaturistom Mirsadom Kerićem, dok je njegov kum Slobodan Boban Stojadinović teže povrijeđen. Prema daljim navodima, suđenje će se održati u mjestu Giterslou, gdje se nesreća i dogodila. Tada će se i pred sudom prvi put naći Alsin Levent, koji je priznao krivicu za saobraćajku koja je dogodila u tom gradiću.

Kako se navodi, sam proces će biti zatvoren za javnost i odvijaće se pod specijalnim mjerama obezbjeđenja kako u samoj sudnici, tako i izvan zgrade suda.

Ovu informaciju je potvrdila i portparolka Okružnog suda u Giterslou Silke Bergsteman.

(FOTO) Procurile nove fotografije sa mjesta nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

„Zbog velikog interesovanja javnosti, ali i situacije sa pandemijom koronavirusa, izričito će biti zabranjena svaka vrsta okupljanja, a ulazak u sudnicu će biti omogućen samo oštećenima, tj. članovima porodice. Kako je početak suđenja do sada odlagan više puta zbog situacije sa pandemijom, očekuje se da u ekspresnom roku budu iznijeti svi dokazi i da presuda bude donesena najkasnije do proljeća sljedeće godine“, izjavila je portparolka Silke Bergsterman za portal NW.

Šabanova kćerka Ilda nije bila dostupna za komentar, jer je već nekoliko sedmica u Americi, a Gordana Šaulić, nije željela da komentariše proces.

„Ja nisam više dio javne scene, pa vas molim da me više ne zovete“, kratko je rekla Gordana za Pink.rs.

(NOVE SLIKE) Stravične slike s mjesta nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79