(VIDEO) Vozač pušten: Ipak nije bio u alkoholiziranom stanju?

David K. noć je proveo u pritvorskoj jedinici, a danas oko 11 sati priveden je na ispitivanje u dežurne prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici. Nakon ispitivanja je pušten.

David K. (33) koji je u četvrtak oko 21 sat skrivio nesreću na pješačkom prijelazu u zagrebačkom naselju Blato u kojoj je život izgubila 7-godišnja djevojčica, ispitan je danas na Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Odbijen je zahtjev tužiteljstva za određivanjem istražnog pritvora i on je pušten na slobodu. U zamjenu su mu određene mjere opreza – privremeno oduzimanje vozačke dozvole i javljanje u policijsku postaju. Terete ga da je skrivio nesreću nehajnim ponašanjem.

Navodno nije iznosio obranu zbog stanja šoka u kojem se nalazi od samog trenutka nesreće, već je u nekoliko navrata ponovio da obitelji preminule djevojčice izražava najiskreniju sućut, doznaje Jutarnji list.

Njegov odvjetnik Rafael Krešić s kojim se odvezao iz zgrade suda, potvrdio je za Jutarnji list da je njegov branjenik pušten na slobodu.

– Radi se o tragičnoj nesreći koja se dogodila zbog nepažnje, a to svojom optužbom tvrde i tužitelji jer mu inkriminiraju nesreću iz nehaja. Dakle nije se radilo o ekstremnoj bezobzirnosti, rekao je odvjetnik.

Iako je policija objavila kako je David K. u urinu nakon nesreće imao 0,34 g/kg alkohola, vađenjem krvi nije utvrđen nikakav alkohol, odnosno koncentracija je bila 0,0 promila.

– To znači da se radi o alkoholu koji već napušta tijelo kroz urin, a nema ga u krvi. Iz toga proizlazi da u trenutku nesreće uopće nije imao alkohola u krvi – pojasnio je Krešić.

(VIDEO) Na zebri BMW-om naletio na dijete – djevojčica preminula

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments