(VIDEO) Vozi 340 na sat i snima kako umalo gazi ženu

Upravo jedan takav, umalo fatalan slučaj, zabilježio je vozač, koji, iako je zamalo lišio jednu ženu života, smatrao je da snimak dovoljno zabavan i vrijedan toga da bude objavljen na Instagramu

Vožnja od 340 kilometara na sat, divljanje u krivinama i naseljenim mjestima, umalo udarac u ženu na putu… i sve to sa obaveznim telefonom u ruci i uključenom kamerom da se divljaštvo zabilježi i okači na mreže.

Vjerovali ili ne, ovako krajnje opasno ponašanje po sve učesnike u saobraćaju praktično je postalo novi izazov nevjerovatno bahatih vozača u Srbiji i regionu, prenosi Blic.

Ovakvi video snimci mogu se naći na Instagramu i Youtubeu, a svi su objavljeni sa istog naloga, koji nećemo imenovati iz želje da ne doprinesemo promociji ovakvog suludog i bezumenog ponašanja u saobraćaju.

Stranica je popularna u čitavom regionu, imajući u vidu da “kače” snimke divljanja na putevima Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH.

Vozači, koji su očigledan hazard na putu, video zapise svojih kaskada gotovo sigurno sami šalju administratotrima, u želji da “ispadnu” šmekeri ako baš njihov vidoe bude objavljen. Tako se stvorila određena komuna koja uživa u vratolomnim snimcima, u kojima nema nikakve duhovitosti niti posebnog umijeća, već dovođenja u opasnost svih koji se nalaze u u saobraćaju.

Da je zaista u pitanju određena družina okupljena oko ovog naloga, svjedoči to da oni imaju i svoje interne “fore”. Tako uz gotovo svaki objavljeni snimak mogu naći brojni komentari: “a šta ako dijete izleti” ili “moglo je dijete da izleti”, i to zasigurno ironični, jer su najčešće propraćeni emotikonima koji plaču od smijeha.

Ruku na srce, u komentarima ispod objava ove Instagram stranice mogu se naći i mišljenja onih razumnih, koji bahaćenje na putevima oštro osuđuju.

Dalje, tu su druge interne pošalice koje se ponavljaju (“jeli dizel?”) i jedna mnogo opasnija parola iza koje se u biti kriju – “nikako divljanje, nego dinamična vožnja”.

Da li je stranica nastala kao vid šale i služi li nekome kao platforma za zabavu, potpuno je nevažno, jer suštinski promoviše život na ivici, što je jasno svakome ko pogleda neki od snimaka.

Upravo ti samouvjereni vozači, koji sebe smatraju velikim poznavaocima i ljubiteljima automobila, iz te samouvjerenosti lako prelaze u bahatost, koja dovodi do udesa, i nažalost tragičnih slučajeva.

Upravo jedan takav, umalo fatalan slučaj, zabilježio je vozač, koji, iako je zamalo lišio jednu ženu života, smatrao je da snimak dovoljno zabavan i vrijedan toga da bude objavljen na Instagramu.

Evo o čemu se radi

Za dlaku je izbjegla smrt žena koja je prelazila pješački prelaz, kada je na nju zamalo, pri brzini od 97 km/h naletio automobil. To se dogodilo u naseljenom mjestu, i gdje znak upućuje na prisustvo djece, a važi ograničenje od 30km/h. Da sve bude bizarnije, ovu scenu, koja se dogodila u Beogradu, najvjerovatnije prethodnih dana, mobilnim telefonom snimio je upravo vozač, i to da bi se pohvalio svojom ludom vožnjom prenosi Fokus.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments