(VIDEO) Vozili smo se Pelješkim mostom i ispod njega: Otvara se u utorak, evo kako izgleda

Iako se Pelješki most službeno otvara u utorak, reporter 24sata provozao se u subotu njime: ‘Spektakularan je, bez obzira na to što je još uvijek prazan i bez vozila’

Povijesni događaj svečanog otvorenja Pelješkog mosta počet će na odmaralištu Komarna u utorak navečer bogatim scensko-glazbenim programom u sklopu kojega će se obratiti državni vrh i završit će vatrometom, dok je tijekom dana predviđen bogat program na odmaralištu Brijesta.

Reporter 24sata provozao se u subotu Pelješkim mostom prije nego što je on i službeno otvoren.

– Nekoliko puta prolazio sam blizu mosta dok se gradio, no dojam koji dobijete kad mu priđete skroz blizu i provezete se njime je nešto potpuno drugo! Most izgleda stvarno spektakularno, bez obzira što je još uvijek prazan i bez vozila. Dobijete dojam njegove monumentalnosti – kaže.

Na svakom se koraku mogu primijetiti i detalji poput rasvjete, senzora brzine vjetra, ali i vjetrobrane koji su postavljeni cijelom dužinom piše 24sata.

– Prema svjedočenju onih koji su sudjelovali u gradnji, mjerenja su pokazala kako je najveći izmjeren udar juga bio 140 kilometara na sat, a most je projektiran da podnosi i do 180 km/h. Istovremeno, vjetrobrani smanjuju udare na ispod 100 km/h – kaže.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79