(VIDEO) Vozilom VW Passat vozio u suprotnom smjeru na autoputu Gradiška-Banjaluka

(VIDEO) Vozilom VW Passat vozio u suprotnom smjeru na autoputu Gradiška-Banjaluka


Vožnja u suprotnom smjeru zasigurno je jedan od najtežih prekršaja koje vozač može napraviti na autocesti te vrlo često takav prekršaj rezultira prometnim nesrećama i stradanjima osoba

Razlog vožnje u suprotnom smjeru na autocestama najčešće je povezan s nepažnjom i nedostatnom koncentracijom (premorenost, neiskustvo u vožnji autocestom, alkohol i dr.) vozača prilikom uključivanja na kolnik prometnice, a znatno rjeđe se radi o nepoznavanju prometne signalizacije ili samim nedostacima prometne signalizacije.

Jedna takva nesavjesna vožnja uočena je na autoputu Gradiška-Banjaluka. Naime, vozač crvenoj automobila marke VW Passat karavan, ušao je u suprotan smjer i tako vozio određenom dionicom autoputa.

“Vožnja krivim smjerom je jedan od najopasnijih incidenata na autocestama”

Također, apelujemo na vozače da prilikom uključivanja na autocestu obrate pažnju i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, da ne vrše polukružno okretanje, kako se ne bi kretali u suprotnom/zabranjenom smjeru autoceste te kako ne bi došlo do saobraćajnih nesreća i neželjenih posljedica.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija