(VIDEO) Vučić nakon sastanka s Lavrovom: Nastavit ćemo razvijati naše odbrambene kapacitete

Ministar vanjskih poslova Srbije Sergej Lavrov stigao je sinoć u posjetu Srbiji, a odmah po dolasku u Beograd održao je sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nakon sastanka, na konferenciji za medije obratio se Aleksandar Vučić te je iskoristio priliku da zahvali Lavrovu za podršku koju Ruska Federacija pruža Srbiji.

“Hvala vam za prijateljstvo i podršku koju pružate našoj zemlji u očuvanju teritorijalnog integriteta i političkoj saradnji naše dvije zemlje. Ponosan sam što mogu da kažem da imamo izuzetno dobre odnose s Rusijom i za razliku od mnogih drugih koji se toga stide ja to ne krijem. Mislim da to s posebnim ponosom izgovaram jer smatram da je to izraz našeg viševjekovnog prijateljstva. Do sada smo imali podršku Rusije u svim organizacijama i vjerujem da ćemo mi odgovoriti isto našim ruskim prijateljima”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije naglasio je kako je izrazio želju da se sastane i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

“Zahvalio sam se i Putinu po mnogim pitanjima te sam izrazio želju da se sastanemo do kraja godine te da razgovaramo o svim strateškim pitanjima. Ovo je do sada bio najotvoreniji razgovor naše dvije delegacije. U svjetlu brojnih problema s kojima se suočavamo bilo je prirodno da kažemo sve što mislimo”, poručio je predsjednik Srbije.

Na kraju obraćanja, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je kako će Srbija ostati vojno neutralna zemlja te da se ponosi s tim.

“Zahvalni smo na podršci Rusije teritorijalnom integritetu Srbije i na insistiranju da se pitanje Kosova rješava pronalaženjem kompromisa, a ne nametanjem diktata Srbije. Razmatrali smo i situaciju u regiji i upoznao sam Lavrova sa strahovima koji se tiču pozicije našeg naroda u regiji. Republika Srbija će ostati vojno neutralna zemlja i ponosimo se time. U skladu s tim nastavit ćemo čuvati svoju zemlju i razvijati naše odbrambene kapacitete kako bismo odvratili agresore da ugroze slobodu Srbije”, zaključio je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79