(VIDEO) Vukanović: Aktuelna vlast u RS-u gora je od bilo kojeg okupatora do sada

(VIDEO) Vukanović: Aktuelna vlast u RS-u gora je od bilo kojeg okupatora do sada


Kako je Ljubinje ostalo bez investicija
Odnos režima Milorada Dodika u RS-u je poznat. Samo one lokalne zajednice u kojima su načelnici “njegovi” ljudi mogu očekivati podršku i pomoć. One druge ne samo da neće dobiti podršku, nego će im se nastojati odmoći koliko god to entitetske vlasti budu u stanju.

Primjera je mnogo, a jedan od posljednjih je onemogućavanje općine Ljubinje da realizuje jednu investiciju u energetskom sektoru.

– Vlada Republike Srpske ponaša se gore od ijednog okupatora, i ne samo da ne ulaže ništa u Hercegovinu već opstruiše i projekte i investicije. To pokazuje i primjer siromašne i nerazvijene opštine Ljubinje.

Lokalna vlast pronašla je investitora da sagradi solarne elektrane, koje bi u budžet godišnje uplatile skoro pola miliona maraka, ali je Pravobranilaštvo RS i čestiti pravobranilac Milimir Govedarica osporio projekat i iznajmljivanje zemljišta, iako se ono u katastarskim knjigama vodi na opštini Ljubinje.

Radi se o krševitom neplodnom zemljištu, koje se vodi u knjigama kao Ljubinjska brda, ali Pravobranilaštvo osporava vlasništvo i tvrdi da zemlja nije opštinska već u vlasništvu Republike Srpske.

Zemljišne knjige zapalile su ustaše u Drugom svjetskom ratu, a ni poslije 80 godina problem nije riješen. U Ljubinju na vlasti je opozicija i jasno je da se radi o opstrukcijama i gušenju male i nerazvijene opštine, napisao je na svom blogu nezavisni zastupnik u NArodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović, uz faksimile dokumenata koje je izdala Vlada RS-a.

Također, Vukanović je objavio i razgovor sa načelnikom Ljubinja Stevom Drapićem, kojeg možete pogledati u videu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija