(VIDEO) Za Fadila Novalića respiratori rade i radit će!

Fadil Novalić, premijer FBiH za Hayat TV je prokomentarisao i aferu “Respirstori”.

(VIDEO) Novalić pojašnjava zašto neće biti lockdowna u FBiH

Nezahvalno je meni govoriti o tome jer se vodi proces. Veliki je društveni naboj pojedinih medija, organizacija, Tužilaštva da respiratori ne rade. Ja mogu postaviti jedno pitanje, respiratori sigurno rade, druga je stvar nije prošlo reglažu. 20 hiljada je respiratora montirano na svijetu od početka godine. Ja sam skupio sve podatke. Nije moguće da samo u BiH ne rade i to će pokazati kroz narednih nekoliko dana ali radilo se o određenim grupama koji žele dokazati da ne rade jer bilo je da je novac pronevjeren, trgovna utjecajem ništa se nije moglo dokazati pa je ostalo da s kaže da ne rade. Međutim, oni rade i radit će.

Znači radit će?

Da, imam sve informacije. To je jedostavni stroj. Razlika je u upravljanju u odnosu na europski. Kao što imamo kineska kola u odnosu na njemačka pa imamo tako kineske respiratore jer drugih u tom trenutku nije bilo. – piše Hayat.

(VIDEO) Sebija Izetbegović: Vrši se atak na stanovništvo, lažnim uznemirujućim vijestima!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79