(VIDEO) Zanimljiv detalj sa sjednice Skupštine KS: Konaković prstom vratio Vranića da sjedne

Nesvakidašnja situacija se desila na današnjoj sjednici Skupštini Kantona Sarajevo, gdje Elmedin Konaković, lider NiP-a, naređuje ministru zdravstva Harisu Vraniću, koji i nije član NiP-a, nego SDP-a.

U toku rasprave o dnevnom redu, kao jedna od tačaka trebao je biti i Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o utvrđivanju većeg obima zdravstvenih prava kao i osnovama i kriterijima, mjerilima za ugovaranje po osnovu obaveznog zdravstvenog osiguranja sa zdravstvenim ustanovama sa područja KS.

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić je predlagača, ministra Vranića, upitao da li će obrazložiti zašto bi ova tačka trebala biti uvrštena u dnevni red.

Vranić je ustao i krenuo ka govornici. Ali onda je pokazao prst Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, a da li je uz to nešto i rekao nije se moglo čuti u TV prenosu. Nakon toga se ministar Vranić vratio na mjesto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79