(VIDEO) Zapljenjeno 10 tona arome Adalya: Vrijednost preko 700.000 eura.

Carinici su 3. oktobra 2022. godine na prelazu Srpska Crnja u saradnji sa policijom spriječili dva pokušaja krijumčarenja aroma za nargile i zapljenili skoro 10 tona ovog akciznog proizvoda, čija je vrijednost procenjena na gotovo 700.000 eura.

Dva prekršaja, jedan za drugim, otkrivena su u intervalu od pola sata, kada su na izlazu iz zemlje za kontrolu izdvojena dva kamiona istog prevoznika domaćih registarskih oznaka, koji su ka Rumuniji prevozili građevinske blokove iz Republike Srbije piše Crna-Hronika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Kako prikolica ni na jednom kamionu nije bila obezbijeđena carinskom plombom, carinici su se odlučili za njihov detaljan pregled. Ubrzo se ispostavilo da je to bila dobra procjena, jer su cijelom dužinom obje prikolice, između originalno upakovanih paleta sa građevinskim blokovima, pronađene sakrivene kutije sa aromama za nargile.

Nakon istovara, utvrđeno je da je riječ o 9.930 tegli od po jedan kilogram različitih duvanskih aroma turskog porekla.

Robu su zajedno sa vozačima i oba kamiona preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79