(VIDEO) Zašto Gradonačelnica Visokog nije finansirala jednu od najfrekventnijih saobraćajnica?

Redakcija portala Crna-Hronika prenosi vam priču kolega sa Visočke narodne televizije.

Vrijednost trenutno ugovorenih radova je 1.129.479,13 KM.

“Ovo je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica na području Grada Visoko, koja je zaslužila sanaciju u skladu s pravilima struke. Izgradnjom nove saobraćajnice poboljšat će se i privredni ambijent ovog kraja. Svojim radom potvrđujemo opredijeljenost Vlade da radi i gradi.
Razvojni projekti su od izuzetne važnosti u ovom vremenu pandemije, te treba poticati da ih bude što više, jer javni radovi čuvaju radna mjesta i osiguravaju obrt kapitala. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.129.479,13 KM.
Želimo kvalitetno i dugoročno riješiti pitanje odvijanja saobraćaja na ovom putu i Moštranski kraj sa svim pripadajućim naseljima povezati modernom saobraćajnicom s centrom Grada “- rekao je premijer Ganić.

Podsjećamo da je u toku tenderska procedura za modernizaciju regionalne ceste na relaciji od gradskih grobalja do Buka, za što je osigurano 533.000,00KM.

 

Ovo je video koji nećete vidjeti na lokalnoj RTV Visoko, inače Javnom servisu svih građana!Ovaj video pokazuje snagu, volju i ljubav prema kraju u kojem ziviš.Ovaj video pokazuje sve ono što nikada lokalna televizija, koju je privatizovala gradonačelnica Amra Babić, neće prikazati. Ne još dugo! Vrijednost trenutno ugovorenih radova je 1.129.479,13 KM.Ovo je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica na području Grada Visoko, koja je zaslužila sanaciju u skladu s pravilima struke. Izgradnjom nove saobraćajnice poboljšat će se i privredni ambijent ovog kraja. Svojim radom potvrđujemo opredijeljenost Vlade da radi i gradi.Razvojni projekti su od izuzetne važnosti u ovom vremenu pandemije, te treba poticati da ih bude što više, jer javni radovi čuvaju radna mjesta i osiguravaju obrt kapitala. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.129.479,13 KM.Želimo kvalitetno i dugoročno riješiti pitanje odvijanja saobraćaja na ovom putu i Moštranski kraj sa svim pripadajućim naseljima povezati modernom saobraćajnicom s centrom Grada – rekao je premijer Ganić.Podsjećamo da je u toku tenderska procedura za modernizaciju regionalne ceste na relaciji od gradskih grobalja do Buka, za što je osigurano 533.000,00KM.

Gepostet von Visočka Narodna Televizija am Sonntag, 11. Oktober 2020

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79