(VIDEO) Zastupnica SNSD-a Sanja Vulić: “Za mene Dodik ne da je Tito, on je za mene Bog”

U toku je tematska sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a na dnevnom redu je, između ostalog, rasprava o stanju u pravosuđu BiH i radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH.

Zastupnik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, koji je u Zastupnički dom izabran sa kandidatske liste SNSD-a, se požalio da hapšenje Milorada Dodika nije na dnevnom redu današnje sjednice.

– Nemojte da sjednica bude cipelarenje ili vojni poklič na Tužilaštvo nego da objektivno raspravljamo o onome što je problem – izjavio je Stevandić, dodavši da zahtjevi zastupnika za hapšenjem imaju samo u Sjevernoj Koreji.

Reagirao je Helez, osvrnuvši se na Stevandićev istup.

– Ovaj gospodin, što ga Dodik hrani trulim bananama, da mu kažem da je davno prošlo vrijeme da se ne smije pričati. Vi ako morate podnijeti izvještaj, kako ste nekome dozvolili da neko kaže da vašeg predsjednika uhapsi, to mene ne zanima. To što ste se vi malo okupili, pa hvalite jedni druge, ja to razumijem, ali nemojte nas to tjerati – izjavio je Helez.

U odbranu stranaškog šefa je ponovo stala zastupnica SNSD-a Sanja Vulić, upozorivši da će na svaku prozivku na račun zvaničnika SNSD-a reagirati “onako kako ne dolikuje ženi i dami”.

– Za mene Dodik ne da je Tito, on je za mene bog – izjavila je Vulić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79