(VIDEO) Zatvorena tri ugostiteljaska objekta i izrečene kazne više od 40 hiljada maraka

U saradnji sa pripadnicima Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova KS sanitarni inspektori su tokom bajramskih praznika vršili kontrole radnog vremena i primjene higijensko-epidemiloških mjera u ugostiteljskim objektima na području KS.

– Radi utvrđenih nepravilnosti inspektori su djelovali donošenjem tri rješenja o zabrani rada, a izdali su i dva prekršajna naloga u iznosu od 4.000 maraka, podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, te donijeli četiri rješenja sa korektivnim mjerama.

Zbog nepoštivaanja donesenih naredbi, nenošenja maski, nepoštivanja fizičke distance, neobavljanja obavezne dezinfekcije i neposjedovanja dezobarijere, u julu je izvršeno 1.200 kontrola, a izrečena su i 23 prekršajna naloga u iznosu od 37.750 maraka – kazali su u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove KS.

Kada će biti zatvoreni noćni klubovi širom BiH u kojima se dočekuju zore?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79